Askersund - Vretstorp

Det lilla lokala loppet mellan Askersund och Vretstorp, 16,5 km, gick i år en tisdagskväll. Regnet hängde i luften men vi klarade oss från att bli blöta. Före start blåste det ganska mycket, och det verkade bli jobbigt i motvinden. Nu lugnade sig vinden men det är ändå ett ganska jobbigt lopp med mycket uppför, speciellt i början.

Tyvärr var det bara sju löpare som kom till start. En var dock mycket snabb och vann fullständigt överlägset. Det var Lukas Melander som springer för KFUM Örebro, som sprang sträckan på 58.30. Enligt Börje Nordin, som håller i loppet, var det ca. 20 år sedan någon varit under en timme senast.

Från Östansjö SK kom mer än halva startfältet, då vi var fyra stycken. Jenny Bergvall Malmcrona var enda kvinna.

Efter Lukas placerade sig Peter Törnqvist och Lars Karlsson på andra och tredje plats. Per Börjesson blev femma och Jenny total sjua.

Även i detta lopp slog Peter sitt tidigare rekord, nu med en minut och 34 sekunder.