Löparlördag

BACKYARD och SEXTIMMARS i MOTORP

Det kom 27 löpare till vårt Backyard, och flera av dem var också anmälda till Sweden Runners virtuella variant. Det gjorde att det inte var tvunget att sluta när man var ensam kvar i Motorp, för man tävlade mot alla andra över hela Sverige.

I Motorp hade vi också ett 6 timmarslopp parallellt med Backyarden. Där deltog tio löpare.

Vi hade ganska stor tur med vädret, 10 till 15 grader varmt och bara några skurar för de som inte sprang även på natten. Hur vädret var för de sista deltagarna har jag dålig koll på.

För många av deltagarna var det deras första Backyard medan andra var riktigt rutinerade. Många slog sina personliga längdrekord och alla var nöjda med tillställningen. Förhoppningsvis kan vi arrangera ett sanktionerat lopp nästa år, utan Coronarestriktioner.

Stämningen var som det brukar på Ultralopp. Alla peppade och hejade på varandra så det känns som medtävlare och inte mottävlare. Mer att alla tävlar mot sig själva och mot banan.

Från Östansjö var vi 13 löpare och längst sprang Anders Malmskär och Lars Karlsson med åtta varv. De flesta valde att sluta efter sju varv då marathonsträckan är passerad med marginal. Då stannade Peter Törnqvist, Ingvar Skoglund, Torbjörn Persson och Per Börjesson. sex varv sprang Rikard Björling, och fem varv Åsa Björling, Hans Backström och Kalle Jansson. Fyra varv Ester Skoglund och Maria Skoglund och med på första varvet var Märta Skoglund.

Längst av alla i Motorp sprang Regina Johnson som inte klev av förrän efter 18 varv, 12 mil 600 meter. Imponerande jämnhet visade Tom Johnson som fullföljde 13 varv, alla på mellan 55 och 58 minuter utan det sista som tog 59.30. Nio av hans varv slutade på 56 minuter! Förutm oss från Östansjö SK var det löpare från Örebro AIK, Vretstorps IF, familjen Johnson från Karlskoga, Hallsbergs brottarklubb och roligast av allt att Backyarden lockat några klubblösa att delta.

På sextimmars kom Emmie Björk längst då hon hann 48545 meter.

Resultat 6h

Emmie Björk 48545 m, Elisabeth Augustsson 39095 m, Emelie Lundgren 37545 m

Anne-Lie Carlos Jeansson 35995 m, Cicci Lundgren 34445 m, Helena och Jesper Lundgren båda 31345 m

Evelina Birath, Elin Hjalmarsson och Jennie Lundgren alla 29795 m.

antal varv Backyard Motorp Regina Johnson 18, Salomon Johnson 14, Tom Johnson 13

Fredrik Hartman 12 Therese Persson 12 Pedrer Svensson 11 Tomas Karlsson 9 Anders Malmskär 8

Lars Karlsson 8 Karl Kind 8 Leonora Johnson 7 Peter Törnqvist 7 Ingvar Skoglund 7 Torbjörn Persson 7

Per Börjesson 7 Maria Lithell 6 Rikard Björling 6 Åsa Björling 5 Hans Backström 5 Kalle Jansson 5

Anna Karlsson 4 Maria Skoglund 4 Ester Skoglund 4 Tina Karlsson 4 Carina Drugge 3 Emil Drugge 3 Märta Skoglund 1