Skinnarloppet

Det anrika Skinnarloppet genomfördes för 86:e gången i Malung. Bansträckningen var däremot annorlunda än tidigare år. Istället för två varv på en tjugoen kilometersbana efter den tre km långa prologen blev det tre varv på en femton km lång slinga efter den ordinarie prologinledningen.

Det innebar att banan både blev längre, 48 istället för 45 km, och tuffare då vi fick stigningarna tre gånger istället för två.

Det som var borta var stakåkningen uppe på myten.

Vi som åkte dit tillsammans var Eric Pettersson, David Pettersson och Per Börjesson. Eric och David hade inte åkt loppet innan.

Det var svårvallat då temperaturen var 0 C och det växlade mellan snö och sol. Alla hade mer eller mindre bakhalt.

Tyckte skidorna fungerade första varvet, delvis på andra men inte alls på det tredje. Eric var inte heller nöjd men gjorde ett bra lopp. David fick inte till skidorna alls och gav upp efter 18 km. Fick se det som ett träningspass.

Trots att banan var jobbigare än den brukar gick det bra och det var som vanligt ett roligt lopp, där man i stort sett aldrig upplever att det är trångt. Det går hela tiden att åka i den fart man själv vill och det är bra stämning i spåret.

Snabbast var Oscar Persson, SK Bore som vann på 2.03.50,4 Snabbaste dam var IFK Mora:s Helene Söderlund som körde i mål på 2.13.08,6 på damernas 45 km långa lopp.