Pressmeddelande
Hallsberg Ultraweekend 2009

090726
Tävlingsledningen har gjort intervju med Förbundskapten Kjell-Ove Skoglund direkt efter 24h klassens målgång för att få hans syn på resultatnivån.

Ett antal landslagslöpare har varit i elden under Ultraweekend. Hur ser du på deras insatser?
- Först och främst vill jag lyfta fram Åsa Hällstorp, som trots vissa magproblem, sprängde drömgränsen 200 km och noterade nytt pb. Jag tror det är ytterligare en bit till hennes maximala kapacitet.
Cecilia Pettersson hade ingen bra helg och hon klev av efter 15 h. Hon är naturligtvis inte nöjd.
Fredrik Elinder som löpt i landslaget på 100 km visade idag att han kan gå fulla 24 h. Det var i sig inte så oväntat då han gjort Spartathlon på 32 h. Fredrik har potential att öka sträckan på 24 h.
Hasse Byren springer med en otrolig jämnhet ett nytt personligt rekord och han ligger i en positiv utvecklingskurva. En liten revansch för honom efter VM där han själv var besviken efteråt.
I 24 h RM damklassen har vi två st debutanter på pallen. Hur kommenterar du deras prestationer ?
 
- Det blir mycket spännande att se i fortsättningen på deras resultat. 166,5 resp 157,7 km är bra resultat för de unga debutanterna.
De kortare klasserna sprang stor del under rätt tuffa vindförhållanden. Vad vill du ge för kommentar till respektive klass ?
 - Då börjar jag med 12h och vinnarna Mats Liljegren och Kerstin Rosenqvist som båda gör resultat i svensk toppklass. Kul att sju st löpare når över 100km och att fyra av dem kommer från nybildade Västerås Löparklubb och med Hans Andersson som topp på 116,9 km. VLK hade kvalificerad support av Mikael Andersson.
I 6 h klassen framhåller jag att de tre på pallen i herrklassen alla gjort goda resultat. I damklassen är jag främst glad att se bredden på resultaten och att vi har två st damer som når över 60 km. Det bäddar för en bra rekryteringsbas för de lite längre loppen i framtiden.
Är det någon mer prestation som du vill lyfta fram ?
- Ja, Georg Hällstorp nya personliga rekord på 207,1 km med tanke på att han gjorde ett 24h lopp i slutet av juni på 198 km. Med mer vila mellan loppen är jag säker på att det finns mer att ge på hans utvecklingskurva.
Till sist vill jag ge ett stort tack för det föredömliga arrangemanget liksom fjolårets 6 dagars tävling. En liten förbättring vill jag dock se till kommande år och det är att resultatinformationen till löparna under tävlingen måste vara tydligare utan att de skall behöva stanna till för att se den. Ultraspeakern avhjälpte till del det problemet men när alla är i farten kan han omöjligt hinna med.

090723.
Radio Örebro intervjuar Hasse Byren.
Den är väl värd att lyssna på.
Hör inslaget via länken nedan.
Välj programblocket 06:30 - 07:00.
Intervjun börjar c:a 9:20 in på det blocket.
http://www.sr.se/cgi-bin/orebro/program/index.asp?date=2009-07-22&ProgramID=71

090722
Vi tar emot efteranmälningar fram till en timma före start alltså 09.00 på entimmes och 11.00 på övriga tidslopp.

090721
Banan kommer kortas jämfört med förra året. Kontrollmätning kommer ske under fredag em. Den nya sträckan blir c:a 20 m kortare. Vi kommer ha tillgång till bana 1 då vi i år inte har några 6 dygnslöpare. Officiell Marathon-tid kommer vi givetvis att ge Er oavsett banlängd. För den som har egenkomponerat varvschema i Excel så kan vi serva med uppdatering och utskrift från fredag em.

090721.
I samarbetet med jogg.se och Team Ultrasweden kommer vi löpande lägga ut ställningen under tävlingen. Läs mer här>>

090719.
Under rubriken Profiler finns intervjurer med några av deltargarna i Ultraweekend.

090716.
Vi kommer att har speaker (Sture Wååg) större delen av tävlingsdygnet.

090611
Nu har det anlänt 6 st skimrande medaljer från Friidrottsförbundet för 24 h RM. Det blir spännanade att se vilka som står som vinnare på pallen till sist.
Vi hoppas naturligtvis på att fler vill vara med i kampen om dem.
Vår nyblivne Världsmästare kanske....

Med Ultrahälsningar Tävlingsledningen

090614
Först till kvarn…
De 150 första, definitivt anmälda i Ultraklasserna 6h, 12h och 24 h, erhåller varuprover från våra sponsorer.
Det är kul att kunna bjuda Er, Ultralöpare, några prover på produkter som Ni kan ha användning för i Ert idrottsutövande.
BioGaia har till vårt förfogande ställt några av sina probiotiska produkter med dokumenterad effekt. Mer information om den dokumenterade hälsoeffekten kan Ni läsa i deras årsredovisning. Läs gärna i densamma om BioGaia:s resa från forskningside vidare till affärside och färdig produkt på marknaden, vilken idag genererar ett positivt kassaflöde för företaget. Det är definitivt en ”Ultraresa” i ekonomisk uthållighet för de produkter ägarna hela tiden trott på. Ni får nu en unik chans att prova BioGaia:s produkter.
Gymvaruhuset ger oss ett smakprov ur sin egen produktlinje. Deras ide är att tillverka och sälja direkt till konsument utan ”mellanhänder” och på så vis erbjuda hög kvalitet till ett lågt pris. För idrottare med stor träningsmängd är det en klar fördel att kunna finna sådana produkter. Under vårt lopp finns en klar ”sportdryck” baserad på enbart Maltodextrin.
Åsa Hällstorp:s sponsor Nutrend hör också till de som ställer ett produktprov till Ert förfogande. Vi ser fram emot vad Åsa har med sig till Er.

Tävlingsledningen

090506
Det har nu fattats beslut om 1-timmes.
Under Hallsberg Ultraweekend kommer det att arrangeras ett 1-timmes lopp. Loppet kommer att gå på samma bana som övriga klasser och ha samma servicestationer. Starten kommer dock att gå två timmar före de officiella klasserna och deltagarn kommer då således vara färdiga på banan i god tid före starten för 6, 12 och 24 H. Vår förhoppning är då att många av 6, 12 och 24 timmars löparna är med och hejar fram 1 timmes deltagarna. När 1 timmes löparna gått i mål, fått sina sträcka mätt och övriga klasser startat kommer alla deltagare på 1-timmes loppet få varsin landgång som äts tillsammans i samband med prisutdelningen.
Hemsidan är nu öppen för 1 timmes anmälningar!

090318
RM och IAU
Det är nu helt klart att Hallsberg ultraweekend kommer få arrangera Riksmästerskap i 24 timmars löpning 2009. Svenska friidrottsförbundets Ultra komite tog beslutet på deras senaste sammanträde. Detta medför att det kommer finnas två klasser i vardera dam och herr tävlingen på 24 h. En tävlingsklass och en motionsklass. Alla anmälda för en förening ansluten till svenska friidrottsförbundet kommer automatisk placeras i tävlingsklassen, övriga i motion.
Hallsberg Ultraweekend har också fått sanktion IAU, International Association of Ultra Runner. De har tilldelat Hallsberg ultraweekend 24h. IAU Bronze label.